maanantai 14. maaliskuuta 2011

Nopsa sekalainen postausViikonlopun aikana tein hyötyompelua, eli housuja koko pesueelle. Työille aution neuleen collegesta mansikka- ja lokkihousut, joissa kuvat toimivat taskuina. Ompelin hahmot ihan vain pussille, ja suoralla ompeleella reunasta kiinni. Mansikan lehdet applikoin päällimmäiseksi. Lokin siiven applikoin ensimmäisenä ja vasta sen jälkeen kiinnitin lokin housuihin. 
Ompputasku tehty kuten mansikkakin :)Pienimmäinen sai Metsolan on the road kankaasta henkselihousut samalla kaavalla kuin aiemmin tehdyt apilahousutkin, ja niistä tuli kyllä ihanat!!Jätkä sai myös kalsareita. Ottobren koon 86cm kaavalla tehty, siniset tein ilman saumavaroja ja ovat varmaan n.80cm kokoiset? 
Sirkuskalsarit on sitten tehty ihan sillä 86cm kaavalla.Nuo pikkukalsarit tein kesää ajatellen, että jätkä voi sitten olla ilman vaippaa ihan vain kalsareisillaan, mutta nyt kun testattiin, niin kalsongit olivatkin jo ihan sopivat!!Eli saas nähdä, mahtuvatko enää kesällä :O Harmittaa jo tässä vaiheessa, ettei kauaa enää mene vauvapuolen vaatteet päälle :( ja jätkä on tosiaan vasta sen 7,5kk vanha!!

Tuo kangas on oikeastaan aika kamalaa ja mietin jo silloin ostohetkellä, että tuleeko tuosta ikään mitään tehtyä, kun värit noin hyppäävät silmille. Ostin sen sitten kuitenkin kun maksoi 6e/kg, eli tuo 2m pala tuli maksamaan joku 3e :PLopuksi vielä hyvin huonolaatuinen kuva kaikista kolmesta uudet joustofrotee kuutaskuhousut jalassa. Oskarilla ja Ninnillä on myös uudet paita ja body marimekon trikoosta (en tiedä kankaan nimeä). Ninnin paidassa kaavana Ottobren Villi Viikinki, ja nyt ymmärrän miksi kaikki sitä kehuvat. Tosi hyvin istuva kaava ihan ilman mitään muutoksia, ainoastaan hihoja täytyy pidentää seuraavaan paitaan. Oskarin body myös Ottobresta, Hau Hau niminen taisi olla, ja ilman muutoksia tein tämänkin ja tuli tosi hyvin istuva. Kaava oli alunperin lyhythihainen, mutta tein pitkät hihat, kun ei kuitenkaan kovin usein lyhythihaisia tule käytettyä. Tykästyin nyt kyllä kovasti Ottobrehen, täytyy joku päivä hakea kirjastosta lisää niitä :D

4 kommenttia:

 1. Oi nämä ovat hienoja ompeluksia ihanista kakaista :)

  VastaaPoista
 2. ethän sattuisi myymään noita on the road haalareita :D

  VastaaPoista
 3. voi että, myin ne tässä muutama kuukausi sitten fb:n kirppispalstalla :(

  VastaaPoista
 4. Voi harmitus :( no eihän siinä, tulipahan kysästyä :)

  VastaaPoista