torstai 28. huhtikuuta 2011

tukaani

Oikein pikainen postaus ennenkuin lähden viemään tyttöjä eskariin/tarhaan :D 


Käytiin elokuvissa katsomassa Rio josta sekä äiti että tyttäret tykkäsivät kovasti. Siitäpä se ajatus sitten lähti, eli tukaanipaita. Kankaana Royal tuotteesta ostettu tähtijersey, resori paikallisesta kankgaskaupasta ja applikaation kankaat tilkkulaatikoista, trikoota ja velouria. Paidan piti alunperin tulla esikoiselle, mutta tulikin liian lyhyet hihat, joten Nepi saikin sen sitten. Esikoisen pettymys oli kova, joten äidin on kuulemma tehtävä toinen samanlainen :)

Paidasta tuli tosi kiva ja tyttö on sitä pitänytkin urakalla, hyvä kun pyykkiin saatiin välillä

tiistai 26. huhtikuuta 2011

piraatteja


Ho, ho, ho, a pirates life for me!!
Sainpahan tänään ommeltua tytölle paidan piraattijerseystä villi viikinki kaavalla. Neea on nimittäin meidän tytöistä se, joka EI pidä mekkoja, tai muutakaan kovin tyttömäistä. Autot ja dinot on meillä suosiossa, ja mitä hurjempaa kuvaa on tarjolla, sitä tyytyväisempi neitokainen on. Joten voitte arvata että tytskä oli ikionnellinen nähdessään piraattipaitansa :D 

Kävin tänään myös kirjastossa ja löysin uusimman ottobren!! eli ei muuta kuin kaavoja piirtelemään, että saa kesävaatteita tehdä. Sopivasti tuli Sampsukan tilauskin tänään, mikä onnenpäivä!! Sen verran tosin täytyy vielä murmuttaa, että se oli saapunut postiin jo torstaina, mutta saapumisilmoitushan tuli sitten vasta tänään. Miksi ihmeessä eivät sampsukasta lähetä pakettikoodia asiakkaalle??? 

Ja sitten vielä sellainen mussutus, että tilasin Kestovaippakaupasta palan pilvitrikoota, mutta oli todella suuri pettymys :( Värjätty osa oli värjäytynyt epäasaisesti ja näytti valmiiksi kuluneelta. Laitoin kvk:lle postia asiasta, ja sanoivat että kaikissa myymissään pilvikankaissa on tuota haalistumaa ja että värin pitäisi tasoittua pesussa ja että ovin kyllä palauttaa kankaan halutessani. Ajattelin sitten, että koitan heittää pesukoneeseen, jospa väri tosiaan tasaantuisi. No eipä tasoittunut :( En sitten viitsinyt enää alkaa sitä palauttelemaankaan, kun kerta olin jo käyttöönottopesun sille tehnyt. Harmittaa vain kovasti, ettei kestovaippakaupan nettisivuilla ole mainintaa kyseisestä väriviasta.



sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Kangastilauksia ja aarre

Nyt on ollut pieni tauko ompelussa, kun ompelukoneeni on kiukutellut ja takunnut :'( tekee hyppytikkejä ja sotkee alalankaa ja katkoo ylälankaa, enkä löydä vikaa mistään. Olen langoittanut uudelleen kymmeniä kertoja, puhdistanut koko koneen, öljynnyt, vaihtanut alalankaa ja puolaa, koittanut erilaisilla langoilla ja vaihtanut neulaa usemapaan otteeseen, mutta mikään ei auta!! Välillä ompelee täydellisesti ja sitten taas aloittaa takkuamisen, on muuten äärettömän ärsyttävää, kun tekisi kauheasti mieli ommella, ja sitten kone ei vain kertakaikkisesti ole yhteistyöhaluinen!! Huomenna vien koneen appiukolle huoltoon, josko siitä löytyisi vika ja sen saisi korjattua.

Näissä tähtivaatteissa molempien vaatteiden kaavat ovat itse piirrettyjä
Yritin pitkään uskotella itselleni, ettei tarvitse tilata lisää kankaita, koska kaappi pursuaa vanhoistakin. Mutta niinhän siinä kävi, etten mahtanut itselleni mitään vaan tilasin muutamasta paikasta kankaita, ja tein ihan perusvaatetta niistä. Ja tuli ihania :) Tämän postauksen vaatteiden kankaat on tilattu Royal tuotteesta. Puolesta metristä kangasta saa juuri sopivasti tehtyä pitkähihaisen bodyn ja kalsarit koossa 86cm ja lisäksi pipon koossa 46cm. Tai vaihtoehtoisesti lyhythihaisen bodyn ja lerput, eli tuollaiset mitä tein tähtikankaasta. Robottikangas oli mielestäni aika elävä, joten halusin hiukan rauhoittaa sitä lisäämällä hihat valkoisesta ja testasin samalla tehdä nappilistan, mielestäni tuli tosi kiva body. 
Bodyn kaava oma ja kalsarit Ottobren Pitkä Jussi

Tuosta Royal tuotteesta vielä pitisi sanoa sen verran, että on aivan supernopea toimitus!! Maksuturvalla jos maksaa, niin lähettävät saman päivän aikana jos aamupäivällä tilaa, eli parhaimmassa tapauksessa saa kankaat seuraavaksi päiväksi kotiin :D Tuosta taitaa tulla suosikkikauppani, vaikka kokemusta on vasta kahdesta nettikangaskaupasta :P

Joten siitä toisesta kaupasta, jossa asioin, ei ole ainakaan vielä mitään positiivista sanottavaa. Tilasin nimittäin Sampsukasta viime viikon perjantaina kankaita, jotka maksoin heti, enkä siltikään kerennyt saada kankaita ennen pääsiäistä.Juu ja tiedän, että tilisiirrossa menee pari päivää, eivätkä välttämättä heti saa postitettua kun maksu on tilille kirjautunut. Mutta silti ärsyttävää kun oikein odottaa kankaita eikä niitä millään kuulu eikä näy. Miten muuten teillä muilla, jotka olette Sampsukasta tilanneet, onko tullut mitään pakettikoodia tai vahvistusta siitä, että maksu olisi tullut perille?? Itselle nimittäin ei tullut mitään tuollaista, ja ainakin ymmärsin että tulisivat pakettina, kun tilasin aika paljon. Eli ei auta kuin toivoa että tulisivat tiistaina.


Tästä pilvikankaasta tuli ehdottomasti mun lempparia, aivan ihanaa :) Tästä samasta kankaasta tein myös kalsarit, mutta laitoin ne pojalle jo jalkaan, ja niinhän siinä kävi että olivat likaisina alta aikayksikön, joten eivät nyt päässeet sitten kuvaan mukaan. 


Lopuksi vielä aarre, joka löytyi möksältä, nimittäin poljettava Singer alkuperäisessä asussaan. Singer on alunperin mummun vanha, ja ostettu kuulemma vuonna 1945, ja sama vuosiluku lukee koneessakin. Kansi on hiukan kärsinyt vuosien saatossa, raukka on nimittäin viimeiset kymmenen vuotta lojunut navetassa. Lakkapinta on halkeillut ja lähtenyt, enkä oikein tiedä, että antaisinko kannen olla sellainen, vai lakkaisinko uudelleen. Tuosta singerin laatikosta muuten löytyi nuo vihreät napit, jotka ovat robottibodyssä, ties kuinka kauan ovat laatikossa lojuneet. 


sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

ammmuuuu!!

täällä olisi pikkuinen vasikka


Kankaana käytetty joskus aikoinaan jyskistä ostettua tosi ohutta tekoturkista ja vuorena samaten joku kaappien kätköistä löytynyt college. Sarvet fleeceä ja häntäkin tällä ammulla on, jäi vain kuvaamatta ja kamerasta akku loppu, joten lisäkuvia laitan myöhemmin jos vain muistan!! Kaavana sama, kuin tässä haalarissa. Malli ei olisi halunnut istua paikallaan, vaan hänen oli aivan pakko saada tuo keppi käteen että suostui sekunnin olemaan rauhassa :)

maanantai 11. huhtikuuta 2011

dino

väsyttääkö???

aina ei kaikki menen niinkuin olisi suunnitellut! dinon piti nimittäin olla hurrrja, mutta siitä tulikin unisen näköinen. en sitten kuitenkaan jaksanut alkaa purkamaan tuota silmää ja ompelemaan uudelleen, kun aika usein onnistun tekemään kankaaseen sitten reiän, kun aplikointeja alan purkamaan. Meidän nuorempi tyttö tykkää kovasti dinoista, autoista, örkeistä sun muista "poikien jutuista", joten toivelistalla on jonkin aikaa ollut dinopaita. tyttökin tuumasi paidan nähtyään että väsyttääkö sitä, mutta kuulemma oli paita kuitenkin mieluinen.

Ja meidän kamera on ilmeisesti meinaa sanoa sopimuksensa irti, viimeiset pari viikkoa sillä on saanut vain tällaisia suttuisia epämääräisiä kuvia :'( oikeasti tuo musta on ihan musta, eikä tuollainen kuluneen näköinen.

kaava on jokin suuren käsityökerhon lehden raglan paita ja kankaina minun toppi + toisen paidan hihat. Siivoilin kaapista pois vaatteita, joita ei koskaan tule käytettyä ja pistin ne hyötykäyttöön :)


Pikkujätkän kesäpaita taasen on tehty isosiskojen t-paidasta. Oli ihan normi teeppari, jollaisia en oikein tykkää tytöillä pitää, niin leikkasin paidan paloiksi ja tein oskarille hihattoman. Kuva tuli hiukan ylös, mutta sille ei mitään mahtanut, kun oli alkuperäisessäkin paidassa tosi korkealla. 


perjantai 8. huhtikuuta 2011

viirit

tein tällaiset lapsille, ihan vain kangasväreillä painoin nimet lippuihin :) helppoa ja nopeaa


ja pipoon painettu nimi. Ei ainakaan mene eskarissa sekaisin ;)

maanantai 4. huhtikuuta 2011

kevättakin kokeiluversio

Siitä ikean kettukankaasta, josta moni muukin on jo jälkikasvulleen takin luonut, olisi tarkoitus tulla kevättakit meidänkin neitokaisille. Nepun takin leikkasin kylmiltään jollain kaavalla mitä olen varastoihin piirrellyt. Näin jälkiviisana voin sanoa että ei kannattanut.

Takista tuli aivan liian suuri, leveä kuin mikä ja kädentiet rötköttivät melkein vyötäröllä saakka. Mielestäni kaava näytti suurelta jo kun piirtelilin sitä, mutta ajattelin, että eiköhän siitä hyvä tule, kun pitää kuitenkin ehkä mahtua paksumpaa paitaa alle. Mutta ei niin ei. Eli purkasin koko takin ja leikkasin toisella kaavalla takin uudelleen ja tuli parempi. En laita tästä takista kuitenkaan kuvaaa vielä, koska vetskari puuttuu ja huppuun pitäisi laittaa napit, joskus myöhemmin esittelen sen sitten.


Joten vahingosta viisastuneena Ninnin takkiin tein sovitusversion eri kankaasta, jotten tuhoa ihanaista kettukangastani ihan kokonaan pilalle. Kaavana ottobren joku huppari, en muista mikä. (mutta voin sen etsiä, jos jotakuta kaavan nimi kiinnostaa).Taskut tein helpon kaavan mukaan päälle tikkaamalla, taskunsuuhun ja ympärille resori ja kiinni miehustaan.

Kankaana kaappien kätköistä kukkainen babycord ja vuorena niinikään jokin kangaskaapista käteen sattunut vuori, joka ei millään muotoa sovi päällikankaan väreihin, mikä harmittaa nyt ja kovasti!! Äitini on tuon kankaan meille vuosia sitten tuonut mekkokankaaksi, mutta olen ällönnyt sitä yli kaiken ja piilottanut silmistä. Nyt sitten ajattelin saksia kankaan tähän harjoitusversioon ja ettei sitten tippaakaan harmita vaikka tuo menisi piloille, mutta kuinkas sitten kävikään??  Ihastuin siihen täysin!!
Ja äiti meinasi onnesta haljeta takin nähdessään, hänellä kuulemma ollut teininä juuri saman mallinen ja melkein samanlaisesta kankaasta tehty takki. Nyt ymmärrän äidin tykästymisen tuohon kankaaseen siis ;)

Ja kuten jo sanoin takista tuli ihana ja täydellisen hyvin istuva!! Aivan ihana, en tiedä viitsinkö tehdäkään kettutakkia, kun sitten on niin monta samanlaista käytössä...neitokainen voi kyllä nostaa aikamoisen metelin, jossei tuota luvattua kettutakkia saakaan. Takin omistaja on eskarissa, joten en valitettavasti saa mallikuvaa laitettua, mutta ehkä sitten lisään sen myöhemmin, jos muistan.