keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

kesää odotellessa



Tein kesää varten muutaman lyhythihaisen bodyn jäpikälle, ja saipa esikoinenkin samaa sarjaa olevan paidan. Pallotrikoo on Eurokankaan palalaarista ja raitainen Sutiselta. Kaavana käytin Ottobren hau hau ja villi viikinki kaavoja. Raitabodyyn laitoin vaihtelun vuoksi kuvan selän puolelle. Vasta kun sain bodyn valmiiksi, huomasin että siitä tulee jotenkin "jenkki-fiilis". 
Bodyistä puuttuu nepparit, enkä ole nitä saanut ostettua, koska saan miltein joka kerta metallinepit jollain lailla linttaan ja ovat niin kalliitakin, ainakin täällä paikallisessa kangaskaupassa :( Olenkin jo kauemman aikaa harkinnut kam-neppipihtien ostamista, mutta käykö niiden laittaminen myös bodyihin, vai ovatko liian suuria? Eikös niitä pienempiä neppejä käytetä kestositeissä, niin luulisi niiden käyvän myös bodyihin??


Tein Nepille tällaisen ötökkäpaidan, jonka idea on suoraan LipFishin leppispaidasta kopioitu. Milestäni tuli kiva, ja neiti oli ikionnellinen, hän kun ei niin välitä tyttömäisistä jutuista, vaan mitä poikamaisempia ja hurjempia kuvat ovat, sitä parempi! Seuraavaksi pitäisi kuulemma saada pääkallopaita :)
Ja esikoinen taas tilailee mekkoja ja prinsessajuttuja :D

perjantai 25. maaliskuuta 2011

keväthaalari ja pipoja

Voi että tämä haalari teki kaikkensa, jottei olisi valmistunut! Ollut viikon verran jo valmiina, mutta nyt saan sen vasta esiteltyä.

Kaavana käytin jotain esikoiselle piirrettyä Suuren Käsityölehden haalarikaavaa ja Ottobresta nappasin hupun kaavan. Päällikankaana IKEAn kolme pukkia nimeltä Mikko kangas ja vuorina Rukkan ihanan ohut ja pehmeä tekoturkis.  Aluksi leikkasin kankaan hassusti, en taas saksiessani huomannut (lue kerennyt ajattelemaan), että voisi kohdistaa nuo kuviot etukappaleella. onneksi tuo ei kuitenkaan näy kovin paljon, kun kuosi on muutenkin noin kovin "elävä". sitten leikkasin vuoreen alavarat, kun ajattelin että vetoketjun kanssa saattaisi tulla ongelmia, jos tuo turkis menee sinne väliin. No leikattuani ja ommeltuani nuo alavarat paikoilleen, älysin, että tästähän olisi voinut tehdä kääntöhaalarin!!no ajattelin sitten, että onhan tuota vuorikangasta vielä vaikka miten paljon, että voin tehdä siitä toisen haalarin söpöilyä varten, pörröisestä kankaastahan saisi vaikka minkä kivan eläinpuvun. 

Ja seuraavana aloin sitten ommella vetoketjua, ja tikkasin vetskarin liian läheltä hammastusta ja vetoketju ei mennyt kunnolla kiinni. Ja tämän teen tosiaan melkeimpä joka kerta jos on pientäkin taukoa ollut vetoketjun ompelussa. Joten ei kun purkamaan. Tässä vaiheessa alkoi jo hiukan kiukuttamaan. 

Eikä siinä vielä kaikki, saatuani sen vetoketjun lopultakin sinne paikoilleen huomaan, että tuo vetoketjun etupuolelle tuleva suoja on liian kaareva, ja ketju ei mene kunnolla kiinni. Eli uudestaan purkamaan vetoketjua. Ja tämä olisi sitten se vaihe, kun haalari on viittä vaille lentämässä roskikseen. No onneksi kuitenkin maltoin mieleni ja jatkoin sinnikkästi yrittämistä ja kappas vain,  kolmas kerta lopultakin toden sanoi ja sain vetoketjun  sekä kaikki muut härpäkkeet ojennukseen ja nätisti ommeltua. 

Seuraavana olikin sitten vuorossa haalarin päälle sovittaminen, muuten oli oikein passeli, mutta huppu on tosi tosi suuri :( valahtaa ihan silmille asti, eikä jätkä näe oikein mitään, jos huppu on päässä. Toisaalta huppu suojaa kyllä tosi hyvin, joten tuulella ja vaunuillessa tuo on oikein hyvä huppu. Leikkasin kankaasta kaksi lehden kuvaa irti, ompelin oikeat puolet vastakkain, laitoin narun väliin ja käänsin oikein päin. Sitten laitoin lehden killumaan huppuun, jotta saatiin haalariin hiukan jotain extraa 

Ja vielä loppuhupennuksena kuvia muokatessani, tuo kangas todellakin on elävä, ja en saanut millään sitä erotettua taustaan kivasti, vaan "lassotessani" ääriviivoja, karkasi lasson pää koko ajan jonnekkin kuosin syövereihin. Joten tässä vaiheessa annoin periksi ja saatte kuvat nyt ihan ilman käsittelyjä viltin päällä kuvattuna :D

Loppujen lopuksi olen kuitenkin tosi tyytyväinen haalariin, onneksi!!



Jätkä sai vielä ihanan Sunray pipan ja testasin nopeasti tehdä Ottobren kaavalla tuollaisen lippiksen. Molemmista tuli mielestäni kivoja, tuota lippiksen kaavaa taidan vielä muokkailla ja tehdä hiukan eriliasen version seuraavaksi. 


tiistai 15. maaliskuuta 2011

Hyvää yötä Oskari, kauniita unia

Tällaisen unikaverin tein oskarille eilen vauvan nukkuessa päikkäreitä. Oskarilla on tapana nyysätä ja rutistella rättiä nukkumaan mennessä, ja ajattelin josko tämmöinen unirättikaveri kelpaisi myös. Äsken päiväunille mentäessä oli sekä rätti että tämä unikaveri kainalossa, ja tuntui kyllä tykkäävän nuuskia noita solmuja :)

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Nopsa sekalainen postaus



Viikonlopun aikana tein hyötyompelua, eli housuja koko pesueelle. Työille aution neuleen collegesta mansikka- ja lokkihousut, joissa kuvat toimivat taskuina. Ompelin hahmot ihan vain pussille, ja suoralla ompeleella reunasta kiinni. Mansikan lehdet applikoin päällimmäiseksi. Lokin siiven applikoin ensimmäisenä ja vasta sen jälkeen kiinnitin lokin housuihin. 
Ompputasku tehty kuten mansikkakin :)







Pienimmäinen sai Metsolan on the road kankaasta henkselihousut samalla kaavalla kuin aiemmin tehdyt apilahousutkin, ja niistä tuli kyllä ihanat!!



Jätkä sai myös kalsareita. Ottobren koon 86cm kaavalla tehty, siniset tein ilman saumavaroja ja ovat varmaan n.80cm kokoiset? 
Sirkuskalsarit on sitten tehty ihan sillä 86cm kaavalla.Nuo pikkukalsarit tein kesää ajatellen, että jätkä voi sitten olla ilman vaippaa ihan vain kalsareisillaan, mutta nyt kun testattiin, niin kalsongit olivatkin jo ihan sopivat!!Eli saas nähdä, mahtuvatko enää kesällä :O Harmittaa jo tässä vaiheessa, ettei kauaa enää mene vauvapuolen vaatteet päälle :( ja jätkä on tosiaan vasta sen 7,5kk vanha!!

Tuo kangas on oikeastaan aika kamalaa ja mietin jo silloin ostohetkellä, että tuleeko tuosta ikään mitään tehtyä, kun värit noin hyppäävät silmille. Ostin sen sitten kuitenkin kun maksoi 6e/kg, eli tuo 2m pala tuli maksamaan joku 3e :P



Lopuksi vielä hyvin huonolaatuinen kuva kaikista kolmesta uudet joustofrotee kuutaskuhousut jalassa. Oskarilla ja Ninnillä on myös uudet paita ja body marimekon trikoosta (en tiedä kankaan nimeä). Ninnin paidassa kaavana Ottobren Villi Viikinki, ja nyt ymmärrän miksi kaikki sitä kehuvat. Tosi hyvin istuva kaava ihan ilman mitään muutoksia, ainoastaan hihoja täytyy pidentää seuraavaan paitaan. Oskarin body myös Ottobresta, Hau Hau niminen taisi olla, ja ilman muutoksia tein tämänkin ja tuli tosi hyvin istuva. Kaava oli alunperin lyhythihainen, mutta tein pitkät hihat, kun ei kuitenkaan kovin usein lyhythihaisia tule käytettyä. Tykästyin nyt kyllä kovasti Ottobrehen, täytyy joku päivä hakea kirjastosta lisää niitä :D

perjantai 11. maaliskuuta 2011

ensimmäinen tunnustus

Unikuulta sain ihka ensimmäisen tunnustukseni, suuri kiitos siitä! Olen hyvin otettu. Olin aivan ihmeissäni, että tällaisen sain, onhan blogini vielä ihan "vauva", eikä lukijoitakaan ole kuin kourallinen. Silti jokainen lukija ja kommentti lämmittää mieltä kovasti. Vielä ei taida olla arpajaisten aika, vaikka mieli tekisi ihan hirveästi sellaista järjestää, kun kerta muutkin :D



Tähän kuuluu kertoa 8 asiaa:

1. Lapsena äidin ommellessa, istuin siskoni kanssa ompelupöydällä vieressä katsomassa ja kyselemässä. Itse asiassa tein sitä teiniksi asti, tosin välillä se meni sitten niin päin että äiti joutui istumaan vieressä ja opettamaan.

 Nyt oma tyttäreni tekee juuri tuota samaa, istuu vieressä ja kyselee ja kyselee ja kyselee, taukoamatta!! Välillä se potuttaa kovastikkin, mutta yritän aina siinä vaiheessa muistaa, miten kiva oli istua äidin vieressä katsomassa ompelua. Ja hatunnosto äidille, kun pitkäjänteisesti jaksoi opettaa ja vastailla kysymyksiin hermostumatta :D

2. En voi pitää jätskitikkua paljain sormin kädessä, vaan jätskipaperin on oltava siinä välissä. Siitä tulee sellainen kammottava olo, kuin vihlonta tai liitutaulun raapiminen. Yöks.

3. Olen opinnäytetyötä vaille valmis vestonomi

4. Ompelin tänään ensimmäisen kerran Ottobren kaavoilla. Testasin kahta kaavaa, ja olivat hyvin istuvia.

5. Aloitan aina monta asiaa kerralla, ja sitten melkeinpä puolet jää kesken, ja saatan tehdä asian valmiiksi kuukausien kuluttua, tai pyöritellä ympäriinsä vuodenkin ja lopulta heitän roskiin.

6. Raskausaikana, kun sain tietää odottavani poikaa, olin aivan paniikissa, ettei pojille ole olemassa kauniita vaatteita :D Kuinka kestän, etten saa ostaa mitään vaaleanpunaista tai mekkoja?? No, pojan synnyttyä huomasin onnekseni olevani väärässä. ( ja kyllä, koitin laittaa jotain vaaleanpunaista Oskarillekin, miehen kielloista huolimatta, mutta oli se jotenkin hölmön näköistä)

7. Ennen en pitänyt vihreästä väristä, mutta Oskarin synnyttyä olen haalinut pojalle paljon vihreää vaatetta, koska karsastan babyvaaleansinistä, jota on paljon tarjolla poikavauvoille. Nykyään pidän jopa limenvihreästä :)

8. Pitkäaikainen salainen haaveeni on ollut perustaa jonkinlainen yritys tai nettikauppa, joka myisi käsityönä tehtyjä lastenvaatteita. En ole kuitenkaan uskaltanut/saanut aikaiseksi tehdä asialle mitään, jotta saisin asiaa vietyö eteenpäin. Nyt haave on taas alkanut nostamaan päätään ja saatan oikeastikkin avata jonkinnäköisen puodin. Pelottaa vain se, että menestyisinkö, ja missä ja kuinka saisin markkinoitua itseäni ja olisiko yleensäkkään kysyntää.

torstai 10. maaliskuuta 2011

kettuhaalari ja vähän muutakin


Kettutyttö



Tämä on meidän neitokaisen yksi suosikkihaalareista. Tehty jo aikoja sitten ja sitä on pidetty paljon! Kettuparan häntä nimittäin irtosi jo kesällä leikin tiimellyksessä, eikä äiti sitä ole ennen tätä päivää saanut takaisin paikalleen ommeltua. Tai itseasiassa jouduttiin tekemään kokonaan uusi häntä, koska vanha meni hukkaan :( 

Kankaana on rukkan trikoo, jota on varastossa lojunut muutaman vuoden ajan, ja lojuu edelleen vaikka sitä kuinka yritän tuhota!! Neppu on kovasti tykännyt noista hahmohaalareista, ja niitä löytyykin meiltä ketun lisäksi Dino ja Nalle Puhikin. 




 Tällaisia tirppoja tein yksi päivä ison liudan, joita olisi tarkoitus lisäillä hattuihin tai paitoihin tai johonkin vain. Tuli mielestäni aikas kivoja. Tein myös suurempia versioita, jotka laitoin housuihin taskuiksi. Kuvaukseen housut eivät kerenneet, sillä tytöt vetäisivät ne suorin tein jalkaansa. Kuvailen ne joku päivä kunhan vain muistan :D

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Retropöksyt



hiihtoloma tuli ja meni ja tuliaisiksi saatiin vatsatauti, joka on käynyt koko perheen läpi :( nyt alkaa olo olemaan jo ihan siedettävä, joten heti piti kaivaa uudet metsolan kankaat esiin ja surauttaa jätkälle uudet henkselihousut. Kaavana sama tuttu kuin aiemmissakin potkuhousuissa, mutta henkselien tilalle laitoin vain nauhat, joihin sain idean jostian blogista, en vain nyt millään muista että mistä. Pökistä tuli tosi ihanat ja varmasti menevät pitkään, kun pystyy "portaattomasti" säätämään henkseleitä. 

Kuvat on hassun näköisiä, kun piti tietenkin illalla huonossa valossa alkaa kuvaamaan heti kun sain housut valmiiksi :) Ja nuo valkoiset viivat housujen miehustassa eivät ole kankaassa, vaan kuolavanoja, jotka kamera on hienosti tallentanut :D

Netistä kun olen katslellut noita metsolan kankaita, niin en ole yhtään tykännyt tuosta apilasta. Otin sitä kuitenkin matkaan parin metrin palan, kun oli niin halpaa (7,5e/m) ja nyt olen aivan myyty tuohon kuosiin!! Palalaarista löytyi traktori joustista 1€ pussi, josta sai tehtyä pipon ja vielä jäi kangasta muutamaan lisäpipoon tai johonkin muuhun pikkuhommaan. 

Ihka ensimmäisen tunnustuksenkin olen saanut, kiitos siitä Unikuulle. Koitan paneutua siihen, kunhan saan tämän toipilasjoukkoni paranemaan :)

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

kevätmyssyjä ja kangaslöytöjä

Pikainen postaus näin keskiviikon kunniaksi. Alkuviikko on mennyt kylpylässä ja huomenna pakkaan esikoisen ja vauvan mukaan ja suuntaan auton nokan kohti oulua! Hiihtolomaviikko menee siis ihan lomaillessa, viikonlopun aikana ompelin kuitenkin uusia kevätmyssyjä lapsille. Kaavana ihan itse tehty ja viime vuonna viimeisen päälle hiottu, joka tietenkin nyt oli jäänyt liian pieneksi :( suurentelin kaavaa ja tein testiversion jostain jämäpuuvillasta, josta tuli kyllä aika ihq :D


Sitten teinkin niitä ihan "oikeita" myssyjä, joista ei sitten jotenkin tullutkaan yhtä söpöjä kuin tuosta kokeiluversiosta. Eikä mallitkaan olleet ollenkaan yhteistyöhaluisia tuon kuvauksen suhteen...joten huonoja kuvia laitan tähän esille


Ja sitten se kaikista ihanin juttu, eli kangaslöydöt!! Pohojanmaalla lomaillessa käytiin Sutisella Härmässä ostoksilla, ja kaikki kankaat + resorit tulivat maksamaan yhteensä 35€!!! Kaikki kankaat trikoota, alhaalla vihreä, turkoosi ja raidallinen resoreita. Kaikkia kankaita on vähintään 2m ja resoreita puoli metriä. Nuo Ikean kankaat sain jo aiemmin, mutta ne on niin ihania, että oli pakko laittaa kuvaan mukaan :P


Oulussa saatan mennä käymään lasten metsolassa, ja ehkäpä sieltä tarttuu vielä jotain muita ihanuuksia mukaan :D